Stii ce face cea mai mare diferenta dintre esec si succes?

          Doi prieteni (în copilărie) de aceeași vârstă, din același oraș si cu aceeași situație financiară își duc drumul în viață.

          La mijlocul vieții te uiți la ei și vezi unul care are o familie cu doi copii cu care merge în fiecare an în vacanțe,  propria afacere, timp pentru propriile pasiuni, fericit și recunoscător pentru tot ce a realizat în această viață.

          Celălalt e la a șasea relație serioasă și asta pe terminate, merge la un job care și-a lăsat amprenta asupra sănătății sale fizice și psihice. Trăiește acum cu regretele unor vise demult uitate și neurmate, însă cel mai tare îl macină o întrebare: am plecat amândoi din același loc, și am ajuns în situații diferite, ce a făcut diferența?

          La rândul meu, mi-am adresat aceeași întrebare: care este acel singur lucru care face cea mai mare diferență dintre eșec și succes, dintre o viață fericită și una neîmplinită?

          Răspunsul pe care l-am găsit este mediul în care te afli sau mai popular spus anturajul, oamenii cu care ALEGI te înconjori.

          Nu degeaba se spune că suntem media celor mai apropiați 5 oameni din viața noastră.

          Când am conștientizat acest lucru, eram anul întâi la facultate, la început, și am ales să renunț la peste 90% din prietenii pe care îi aveam.

          Problema era că cea mai mare influență negativă asupra mea o aveau părinții mei, prin felul lor de a fi și prin mentalitatea lor.

          Știu că nu poți renunța la părinți și nici nu spun să faci asta,  însă dacă ei au o influență negativă asupra ta îți recomand să o înlături.

          În loc să merg în fiecare weekend acasă la părinții mei, am ales să merg o dată la două, trei săptămâni.

          Când mergeam acasă îmi rugam mama să nu se mai plângă măcar doua zile și să nu vorbească nimic despre bani cât sunt eu acolo, asta pentru că era genul de om care repeta la nesfârșit că banii se fac greu, că trebuie să îți rupi oasele ca să ai bani, că nu ai cum să faci mulți bani decât dacă furi s.a.

          Aceasta alegere de a-mi schimba anturajul și de a mă înconjura mereu de oameni mai buni decât mine a produs o transformare uriașă în viața mea.

          Am trecut de la o viață a cărei victimă eram, la una construită după bunul plac.

          După o viață trăită într-o permanentă tensiune provocată de comportamentul tatălui meu alcoolic, o depresie după un eșec sentimental în iubire, un corp firav și bolnav, neajunsuri materiale, am ajuns în scurt timp să îmi creez un stil de viață care să mă împlinească.

          O viață în care îmi permiteam să merg la înot  (hobby-ul meu preferat), îmi descoperisem vocația, vorbeam în public și o făceam foarte bine, și chiar ma formasem ca si trainer.

          Acum, am timp să mă bucur de viață, de cărți, de cursuri, de natură, de mine, de relația cu o fată extraordinară, de blog și de oamenii care mă citesc și îmi scriu.

          Și toate astea se datorează, în mare parte, oamenilor cu care am ales sa mă înconjor.

          Cred ca mediul în care alegi sa stai face cea mai mare diferență asupra rezultatelor tale pentru că oricât de puternic ai fi psihic, dacă trăiești într-un mediu ostil, înconjurat de oameni nepotriviți, mai devreme sau mai târziu vei fi influențat de aceștia în mod inconștient și vei deveni unul de al lor.

          Dacă cei de lângă tine te descurajează când le spui de ceea ce vrei de la viață, de visurile tale, cel mai probabil nu sunt oamenii care te vor ajuta sa evoluezi.

          Ține minte ca ești media celor mai apropiați 5 oameni din viața ta așa ca fii atent cu cine te înconjori pentru ca aceia te vor trage în sus sau în jos.

          De ce crezi că bogații stau cu bogații și săracii cu săracii?

          Dacă vrei să devii independent financiar,  înconjoară-te cu oameni care au reușit asta, mergi la seminariile lor, citește-le articolele și cărțile, intră în grupurile din care ei fac parte și interacționează cu ei.

          Vrei relații împlinite? Evită oamenii pentru care femeile „is curve” sau „bărbații sunt mincinoși” și caută-i și interacționează cu aceia care au relații așa cum îți dorești și tu.

          Vrei un corp sănătos?  La fel, înconjoară-te de oameni care au grijă de sănătatea lor,  nu de cei care dintre apă plată și cola cea din urma este cea mai bună alegere.

          Când ai simțit cel mai mult influența celor din jur asupra ta? Scrie-mi răspunsul într-un comentariu mai jos.

          Dacă ți-a plăcut, distribuie acest articol să afle și prietenii tăi de el.

          Ai curajul să fii tu.

          Claudiu

P.S. Nu lăsa ca mediul în care te afli acum să fie o scuză pentru lipsa de rezultate.

TG Facebook Comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *