Doua ingrediente pentru o relatie de cuplu extraordinara

          Cu toții aspirăm la o relație de cuplu minunată în care să ne simțim iubiți, protejați și respectați. Unii reușesc să aibă o astfel de relație extrordinară iar alții nu.

          Astăzi vreau să vorbim despre cum anume putem avea o relație de cuplu care să ne împlinească și care sunt greșelile care ne împiedică să avem una.

          Una dintre percepțiile greșite cu care plecăm (și de multe ori rămânem) într-o relație este aceea că viitorul partener ne va aduce fericirea.

          O bine cunoscută melodie spune că “ dacă minus cu minus fac plus, legea dragostei mele este defect plus defect”, însă când vine vorba de relațiile de cuplu, în realitate, minus cu minus fac un minus și mai mare.

          Oamenii intră de multe ori în relații nefericiți, plictisiți de propria viață si asta îi face să spere că poate acel cineva le va aduce fericirea mult așteptată.

          Însă, când cineva care nu este fericit, care nu si-a rezolvat singur nevoile fizice si emoționale intră în relație cu cineva asemănător, lucrurile nu vor merge prea bine.

          Pe lângă neajunsurile, fizice sau emoționale cu care vin fiecare, problema cea mare este că vin si cu așteptarea ca celălalt să le rezolve pentru el. Vor să primească de la celălalt și tot celălalt să îi facă fericiți.

          Este ca și cum fiecare vine cu un sac gol și așteaptă ca celălalt să i-l umple.

          Ce se întâmplă când ambii vor să primească dar nu aduc nimic sau când unul dă mereu și celălalt doar ia? Vor căuta în altă parte însă până atunci va fi un drum al reproșurilor și al momentelor în care vei simți că ai obosit.

          Soluția și primul ingredient este să fii fericit tu, INDEPENDENT de partener. Este crucial să înțelegi că tu ești responsabil de propria fericire și partenerul tău nu este acolo să-ți servească fericire de dimineață până seara.

          Este de dorit să ai toate nevoile satisfacute, să fii un om împlinit înainte de a intra în relație pentru că relația de cuplu este un loc în care dai.

          Pentru asta ai nevoie să îți încarci bateriile. Indiferent dacă ești sau nu într-o relație găsește timp să faci ceea ce îți place și ce te face fericit fără să te mai aștepți ca celălalt să facă asta.

          Dupa ce suntem deja în relație și trece perioada de îndrăgostire începem să îl vedem pe cel de lângă noi exact așa cum este, cu bune si rele.

          Dacă nu suntem conștienți de faptul că fericirea noastră depinde de noi, tindem să adoptăm o altă mentalitate distructivă și anume “lasă că îl schimb eu pe parcurs”.

          Nevoile și dorințele tale sunt cele pe care tu trebuie să ți le satisfaci. Tu trebuie sa fii fericit pentru că altfel vei dori să te facă celălalt. Și dacă nu o face așa cum te astepti vei începe să îți dorești să îl schimbi dupa bunul plac.

          Acest mod de a te comporta, în care vrei să îți modelezi partenerul, îl va face să simtă că nu îl accepți așa cum este și în timp ce tu vei obosi încercând la nesfârșit să fie altfel el va obosi să mai fie altcineva.

          Iar rezultatul va fi că amândoi veți căuta altceva, poate în altă parte și veți ajunge să vă simțiți mai bine separat decât împreună.

          Când nu îl accepți pe cel de lângă tine așa cum este va fi afectată inclusiv partea intimă a relației.

          Soluţia și al doilea ingredient este să îl accepți pe celălalt așa cum este, asta înseamnă să iubești necondiționat. Să îl iubești pe celălalt fără ca această iubire să fie condiționată de felul în care el se comportă.

          Știu că și tu ai nevoie să simți iubire de la celălalt dar ține minte că dacă amândoi sunteți conștienți că proproa fericire este responsabilitatea voastră și țineți cont că relația este un loc în care oferi, atunci totul va fi extrordinar pentru amândoi.

Sa recapitulăm:

  1. Esti singurul responsabil sa fii fericit – adică ai curajul să fii tu și să faci ceea ce te bucură.
  2. Acceptă-l pe celălalt exact așa cum este– adică lasă-l să fie el însuși.

          Aceste două “ingrediente” sunt cele care te vor ajuta să ai o relație extraordinară. Mai sunt și altele, sunt curios la care te-ai gândit tu așa că te rog să îmi lași un comentariu mai jos și să îmi spui.

          Nu uita să dai un like și un share dacă ți-a plăcut acest material.

Ai curajul să fii tu! 🙂

TG Facebook Comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *