Ce parere ai despre tine?

          Sunt momente în viață în care pare că oricât de mult te străduiești să reușești, ceva se întâmplă și te aduce înapoi în punctul în care erai.

          Sunt vise pe care le avem, cum ar fi o relație de cuplu frumoasă, mai mulți bani, un corp mai sănătos și atrăgător etc. și pe care încercăm să le atingem dar de multe ori atunci când ajungem aproape de a le îndeplini, ceva se întâmplă și ne întoarcem de unde am plecat. E ca un cerc vicios care se repetă.

          Îmi aduc aminte de mine în perioada liceului când mergeam la sală pentru că îmi doream foarte tare un corp mai atractiv cu care să cuceresc fetele. 🙂

          Mergeam la sală și depuneam un efort astronomic din dorința de a-mi dezvolta corpul. În ciuda muncii mele de luni de zile rezultatele întârziau să apară.

          Când mă apropiam un pic de ceea ce îmi doream, se întâmpla ceva și scădeam la loc. Fie mă îmbolnăveam, fie mă accidentam fie nu mă odihneam cum trebuie. Cert e că de fiecare dată când eram aproape, cumva cădeam înapoi și ajungeam de unde am plecat.

          Și asta mi s-a întâmplat și cu banii. Când eram gata să adun suma pe care mi-o doream, ceva se întâmpla și eram nevoit să cheltui banii.

          Relațiile de cuplu nu au fost nici ele o excepție pentru că, și aici, oricât de mult mă străduiam, în cele din urmă ajungeam sa fiu singur.

          Ți-am spus toate astea pentru că este foarte posibil ca și tu să fi simțit la un moment dat că oricât de mult ți-ai dorit un lucru și ai luptat pentru visul tău, să se întâmple ceva care să te facă să ajungi în acelasi punct din care ai plecat. Și e frustrant să știi că mai ai mereu un pic dar niciodată nu reușești.

          Dacă ai trecut sau încă treci prin astfel de momente atunci te încurajez să citești articolul până la final pentru că îți voi spune cum să ieși din acest cerc vicios, așa cum am făcut și eu.

          Pentru început e nevoie să înțelegem ce se află în spatele acestor întâmplări pentru a putea rupe acest comportament.

          Am subliniat comportament pentru că ceea ce duce la repetarea evenimentelor din viața ta în așa fel încât să te întorci mereu în același punct este un tipar comportamental pe care l-ai adoptat și continui să-l repeți.

          E important să înțelegi că felul în care tu te comporți te face să nu ajungi niciodată la rezultatele pe care ți le dorești. DAR și mai important este să înțelegem ce anume alimentează acest comportament repetitv care nu te lasă să obții ceea ce ți-ai propus.

          Observându-mă, am remarcat că la baza comportamentelor noastre care fie ne aduc sau nu rezultate, se află IMAGINEA DE SINE.

          Ceea ce alimentează comportamentele pe care le avem este părerea noastră despre noi înșine.

          Am avut o revelație săptămâna trecută când am conștientizat acest lucru. Cred ca noi oamenii ne însușim o anumită imagine al cărui rol îl jucăm.

          Acea imagine pe cere o avem despre noi, ne dictează realitatea și implicit rezultatele pe care le vom obține sau nu.

          Pentru a înțelege mai bine la ce mă refer am să te rog să-ți imaginezi că ai în fața ta 3 poze, imagini, cu tine.

          În prima imagine ești tu, un om care viața la pus la încercări și pentru care nu mai există speranță. Un om care trădează un suflet gol, dar si o realitate săracă. Lipsit de bani si de oricine ar putea sa-l iubească.

          A doua imagine ești tot tu, un om cu un job sigur, într-o relație care scârție dar care preferă să meargă mai departe decât să rămână singur. Acest om are multe vise, vrea ca într-o bună zi să ajungă mare.

          Visează la propria afacere si la momentul în care își poate cheltui timpul pe propriile pasiuni fără să ducă grija zilei de mâine.

          Se vede că într-o zi va avea alături  un om care să-l iubească și să-l accepte așa cum e el, să aibă o relație de cuplu grozavă. Însă, pentru el totul e prea greu, speră că va avea toate acestea dar în adâncul său nu crede că le merită și asta îl face să se complacă în situația în care se află.

          Mai există și o a treia imagine, cu tine, în care viața ți-a adus mai mult decât ai visat. Ai propria afacere și câștigi chiar foarte bine. Relația de cuplu te face să evoluezi zi de zi pentru că ai lângă tine persoana care te iubește necondiționat. Fiecare zi este motiv de bucurie și poți simți cât de recunoscător și împlinit ești pentru tot ceea ce ai devenit și ai.

          Acum tu joci unul dintre rolurile de mai sus pentru că ți-ai însușit o anumită imagine despre tine. Cum îți este afectată viața de imaginea pe care o ai despre tine?

          Am să îți dau un exemplu care și mie mi-a plăcut foarte mult și care îți va clarifica mult mai bine ceea ce vreau să îți spun.

          Pentru asta, te provoc din nou la un exercițiu de imaginație doar că de data asta vreau să îți imaginezi un avion care zboară.

          Avioanele, la fel ca și celelalte vehicule, merg pe un anume traseu care are menirea de a le duce la destinație și mai ales de a le proteja de un accident cu alte aeronave.

          Pentru a se menține pe acest traseu, ele merg pe pilot automat. Asta înseamnă că la orice deviere de la traseu, pilotul automat intervine și readuce avionul pe ruta prestabilită pentru că altfel nu ar ajunge la destinație.

          La fel e și în viața reală. Imaginea ta despre tine este pilotul tău automat. Dacă tu te vezi ca un om care nu poate avea ceea ce-și dorește, nu vei avea.

          Dacă imaginea ta despre tine spune ca nu poți strânge bani sau că nu meriți să fi independent financiar, orice deviere sau încercare de a face altfel decât îți spune părerea ta despre tine, va fi corectată de “pilotul tău automat”.

          Acesta va aduce corecturi la devierile de la traseu prin mici cheltuieli “necesare”, menținerea aceluiași job sau venit, evenimente și cheltuieli “neprevăzute” s.a.

          În relația de cuplu la fel, dacă tu nu te vezi ca fiind omul care să aibă o relație de cuplu grozavă,  nu o vei avea oricât de mult îți dorești sau te străduiești.

          În cazul în care imaginea ta despre tine spune că nu meriți o relație frumoasă, de fiecare dată când lucrurile vor părea că încep să funcționeze mai bine, “pilotul tău automat” va intra în acțiune și va corecta devierea de la traseu prin certuri, gelozie, înșelat, singurătate, neîncredere s.a.

          Și când vine vorba de corpul și sănătatea ta este la fel. Dacă tu nu te vezi și nu crezi cu adevărat că poți să dai sau să pui kilogramele alea de sau pe tine, nu vei arăta niciodată așa cum vrei.

          De fiecare dată când vei fi aproape se va întâmpla ceva și vei ajunge înapoi. Fie vei renunța la dietă, fie te vei îmbolnăvi, fie nu vei mai merge la sală s.a.

          De fapt, în toate aspectele vieții se aplică aceeași regulă: obții doar atât cât ești capabil/ă să te vezi și să crezi că poți să ai.

          M-am lungit cu acest articol însă mi-am dorit foarte mult să îți arăt cât de mult contează felul în care tu te vezi pe tine.

          Dacă vrei cu adevărat să obții rezultatele pe care ți le dorești și să nu te mai învârți în cerc, este crucial să schimbi imaginea pe care o ai despre tine, dar  știu că nu e ușor.

          Îmi doresc să îți scriu într-un articol viitor și cum anume îți poți îmbunătăți imaginea de sine așa ca te rog să îmi spui dacă și tu îți dorești asta într-un comentariu mai jos.

          M-ar ajuta mult să știu părerea ta despre articol ca să îți pot oferi din ce în ce mai mult ce ai nevoie pentru că asta mă face să mă simt împlinit.

          Dacă simți că a fost util acest material atunci apasă butonul de SHARE și distribuie-l mai departe. Mulțumesc!

          Ai curajul să fii tu!

TG Facebook Comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *