5 carti care mi-au placut si care mi-au schimbat felul de a fi si de a gandi

     Te salut,

          Deși m-am simțit un pic inconfortabil să îți scriu, iată că am făcut-o și ți-am pregătit un material nou.

          După motto-ul “o carte bună nu strică nimănui”, astăzi vreau să împărtășesc cu tine 5 cărți care mie mi-au plăcut, m-au influențat și m-au ajutat în anumite momente din viața mea, în speranța că le vei găsi interesante și te vor ajuta și pe tine.

          Înainte de toate vreau să știi că îți voi fi foarte recunoscător ca la finalul listei să îmi lași un comentariu cu 2-3 cărți care te-au ajutat și pe tine, ți-au plăcut și pe care le recomanzi mai departe.

          Ca să îți fie mai ușor, dacă dorești, cu un click pe titlul fiecăreia dintre cele 5 cărți vei fi direcționat pe un site de unde le poți achiziționa.

          Să-ncepem.

     Am murit și m-am descoperit pe mine însămi-Anita Moorjani

          În această carte autoarea povestește cum a reușit să se vindece de cancer aflat în ultima fază și care sunt lecțiile pe care le-a adus cu ea din lumea de dincolo, atunci când a murit pentru câteva ore, și care au ajutat-o să se vindece.

          Știu, poate că pare o carte SF dar te asigur că nu este și că tot ceea ce ea a trăit este susținut de dovezi, inclusiv experiența ei din lumea de dincolo și rezultatele medicale care arătau faza în care cancerul se dezvoltase cât și vindecarea miraculoasă prin care a trecut.

          De asemenea, își prezintă și propriile concluzii despre ce anume provoacă cancerul și care sunt efectele unei vieți trăite fără autenticitate dar și cum poți preveni multe din bolile incurabile de azi.

          Este cea mai profundă carte pe care am citit-o pentru că rezonează foarte mult cu felul în care eu văd viața iar mesajul este același pe care îl transmit și pe blog: Ai curajul să fii tu! 🙂

          Nu îți dezvălui mai mult pentru că te las pe tine să descoperi singur o experiență ce îți va schimba felul de a gândi și de a fi.

     Secretele minții de milionar- T. Harv Eker

          O văd ca pe o carte de început și tocmai asta a reprezentat și pentru mine, un nou început.

          Este cartea cu cel mai mare impact din viața mea pentru ca a venit într-un moment greu și mi-a deschis mintea cum nu o mai făcuse nimic altceva.

          M-a făcut să înțeleg ca sunt singurul responsabil de rezultatele bune sau mai puțin bune din viața mea.

          Am reușit să văd că diferența dintre oamenii de succes și cei care nu au succes este dată de mentalitatea și atitudinea pe care le au.

          A reușit să mă pună într-un proces de vindecare prin care am identificat comportamentele părinților mei în comportamentul meu și cum eram sabotat, mai ales financiar de felul în care ei m-au educat: banii sunt răi, oamenii cu bani fură, ca să faci bani trebuie să îți rupi oasele.

          M-am curățat de gândurile și acțiunile lor și am adoptat unele noi, personale, care să mă ajute.

          Deși este o carte care vizează în special aspectele financiare, principiile care îți sunt oferite se aplică în absolut toate domeniile vieții.

          După ce am citit această carte am fost inclusiv la seminarul Millionaire Mind Intensiv-T. Harv Eker, la Köln.

     27 de pași – Tibi Ușeriu

          O carte Wow! Este plină de experiențe parcă desprinse dintr-un film și redate cu umor.

          Este o carte autobiografică în care Tibi își pune pe tavă propria viață, de la un copil despre care tinzi să crezi că a fost lipsit de bucuria de a trăi ceea ce se numește copilărie, jafuri armate ca și tânăr și 9 ani de închisoare…până la dublu campion la cel mai greu ultra maraton din lume, 6633, o cursă de alergare la Polul Nord de 566 de km în cele mai dificile condiții.

          Dincolo de viața din filme, viața interioară pe care a trăit-o m-a făcut să trăiesc fiecare rând al cărții ca și cum aș fi acolo, cu Tibi.

          Aveam momente când îmi doream să fi fost și fizic alături de Tibi, să dau o spargere cu el sau să alerg alături de el, atât de mult am trăit această carte: de la început “Până la capăt!”.

          Îi port un mare respect acestui om, pentru tot ce a reușit să facă pentru viața lui, pentru felul lui de a fi, pentru că trăiește sincer, cu același principiu ca al meu: autentic-curajul de a fii tu însuți!

          Mi-ar plăcea ca într-o bună zi să stăm de vorbă, față-n față.

     Omul în căutarea sensului vieții- Viktor E. Frankl

          O carte care descrie în detaliu cele mai mari orori pe care un om le poate suporta si anume experiența lagărelor de concentrare de la Auschwitz și Dachau, trăită pe propria piele de către autor.

          Dincolo de acele experiențe greu de imaginat, prin rândurile acestei cărți autorul ne arată că ființa umană poate trece peste orice în această viață cu condiția existenței unui scop personal.

          Ne arată cât de ușor poate fi răpus cineva de forțe externe dar și de propria persoană atunci când viața sa nu are nici un sens.

          Este o carte marcantă pe care te las să o descoperi și să vezi cum anume au reușit să treacă prin acele momente cei care au trăit pe propria piele ceea ce se poate numi ușor “iadul pe pământ”.

     Pierderea virginității- Richard Branson

          O carte ceva mai lungă, autobiografică dar care ne arată din plin puterea nonconformismului, a urmării propriilor reguli și a unui drum cu adevărat de succes.

          Cum a reușit Richard să construiască un imperiu, provocările pe care le-a avut dar și aventurile prin care a trecut cum ar fi zborul cu balonul peste Atlantic și multe altele.

          Acestea sunt 5 dintre cărțile care au mi-au plăcut și au avut un impact asupra mea însă, așa cum spuneam mai sus, îți voi fi foarte recunoscător să îmi lași un comentariu cu 2-3 cărți care te-au ajutat și pe tine, ți-au plăcut și pe care le recomanzi mai departe.

          Ai curajul să fii tu!

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *