Cum sa mentii o relatie pe termen lung

          Când vine vorba despre relații toată lumea vorbește de partea de seducție și de cum să începi o relație și prea puțin despre cum să menții o relație pe termen lung în care să fi fericit.

          Atunci când ne uităm la cum ia naștere o relație și la modul în care ne alegem potențialii parteneri, gândește-te că noi oamenii tindem să ne dorim lucruri care par mai greu accesibile.

          Mereu ne doream acea fată care nu ne vroia și mereu fetele i-au preferat pe cei care le ignora în detrimentul celor care le sufla în fund toată ziua. Este în natura umană să fim atrași de lucruri care par mai greu accesibile iar asta este valabil și când vine vorba de alți oameni.

          Unul dintre ingredientele principale în această primă fază, de seducție, este indiferența pentru că aceasta este unul dintre factorii decisivi în jocul atracției sexuale.

          Iar dacă magia s-a produs și relația a luat naștere, partea cu adevărat provocatoare este cum faci să menții acea relație pe termen lung și să îți placă să faci parte din ea.

          Obișnuiam să fiu ca un lup singuratic atunci când venea vorba de rezolvarea problemelor. Preferam să mi le rezolv singur, în sinea mea. În relația de cuplu sunt același om și mereu încercam să îmi țin la distanță partenera de problemele mele și să mi le rezolv singur din dorința de a o proteja și de a nu o încărca și pe ea. Mare greșeală!

          Având acest comportament, de a nu discuta cu ea, fiind mai protector, este o greșeală de care am fost acuzat și am rămas surprins să văd motivul pentru care felul în care am procedat a făcut mai mult rău decât bine relației noastre.

          Dacă în faza de seducție indiferența jucată bine îți poate garanta succesul aproape 100%, în timpul relației este nevoie de un alt ingredient, opus indiferenței, pentru a menține legătura strânsă și anume IMPLICAREA.

          De ce? Pentru că atunci când nu te simți implicat e ca și cum nu faci parte din acel ceva, adică din relație.

          Oamenii au nevoie să simtă că fac parte din ceva, cu atât mai mult într-o relație iar acest lucru îl faci prin implicare.

          În relație, implicarea este unul dintre factorii care mențin acea relație și este vitală pentru tine și partenerul tău ca lucrurile să funcționeze.

          Imaginează-ți dacă tu ai simți că faci parte din viața unui om care nu împărtășește cu tine ceea ce el trăiește, bun sau mai puțin bun, prezent sau viitor.

          Lipsa sentimentului de implicare a partenerului în relație este unul dintre cele mai mari motive pentru care oamenii înșeală, sunt nefericiți și se despart.

          Poate că te întrebi cum îți poți face partenerul să simtă că face parte din viața ta și că nu e acolo ca un străin…

          Împlică-l în discuții. Cu bune și cu rele, povestiți mereu despre cum este viața voastră, ce ați făcut în ziua respectivă, cum v-ați simțit, ce visați mai departe și care sunt problemele cu care credeți că vă confruntați personal.

          Împărtășiți cu cel de lângă voi viața pe care o duceți atunci când nu sunteți împreună, cu bune și rele.

          Consultați-vă cu persoana de lângă voi atunci când luați decizii și țineți mereu cont de “noi”, fără a lăsa ca asta să anuleze cine sunteți ca individual.

          Nu îți fie teamă să ceri ajutorul atunci când ai nevoie chiar dacă cel de lângă nu te poate ajuta, se va simți bine că faci acest lucru și va încerca să te susțină așa cum poate.

          Vorbește cu cel de lângă tine despre visele pe care le ai dar ține cont și de voi, de ce îți dorești de la și pentru voi, pentru viitor. Cum vă vedeți unul pe altul și relația peste un timp, și care este terenul comun.

          O relație este cel mai puternic mijloc de evoluție pentru un individ iar dacă vă vedeți un viitor împreună tot ceea ce îți dorești în mod individual se va îndeplini mai repede.

          Spune-mi într-un comentariu dacă ai avut momente când implicarea sau lipsa de implicare din partea partenerului ți-au afectat în vreun fel relația și cum anume, sunt curios să citesc răspunsul tău.

          Te rog să distribui acest material mai departe dacă simți că te-a ajutat, poate cineva are nevoie să simtă mai multă implicare în relația sa. Mulțumesc! 🙂

          Ai curajul să fii tu! Urmează-ți inima! 🙂

TG Facebook Comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *